Απολαύστε ένα αφράτο κέικ γεμάτο με τραγανούς ξηρούς καρπούς! Αυτή η εύκολη συνταγή θα σας χαρίσει ένα υπέροχο γλυκό για κάθε περίσταση, με μια γέμιση που θα απογειώσει τη γεύση του. Πάμε να το φτιάξουμε!
Υλικά
Ζύμη: (τσερκι d-20 εκ.)
Βούτυρο 70 γρ.
Ζάχαρη 70 γρ., αλάτι μια πρέζα
Ζάχαρη βανίλιας 10 γρ.
2 αυγά, ξινή κρέμα 130 γρ.
Αλεύρι 150 γρ., μπέικιν πάουντερ 7 γρ.
Γέμιση: Καρύδια 60 γρ.
Αμύγδαλα 60 γρ., Ζάχαρη 60 γρ.
βούτυρο 30 γρ.
Παρασκευή:
▫️Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια στο μαλακό βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
▫️Προσθέστε δύο αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μετά το καθένα.
▫️Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
▫️Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε τη ζύμη.
▫️Για τη γέμιση, αλέστε δύο είδη ξηρών καρπών, προσθέστε ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.
▫️Βάλτε τη μισή ζύμη στον πάτο του ταψιού, ισιώστε την, απλώστε το μεγαλύτερο μέρος της γέμισης με ξηρούς καρπούς, καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη, πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε 180 βαθμούς, λειτουργία «πάνω-κάτω» για περίπου 40 λεπτά.
H συνταγή είναι από εδώ