Αυτό το γλυκάκι είναι σκέτη απόλαυση! Μπορεί να το λένε “μπισκοτένιο τσίζκεϊκ” ή κάπως έτσι, αλλά για μένα είναι σαν ένα αφράτο, μοσχομυριστό κέικ με μια υπέροχη κρεμώδη υφή από το τυρί κρέμα. Είναι ιδανικό για τον καφέ μας ή για ένα κέρασμα που θα εντυπωσιάσει
Αφράτο Κέικ με Τυρί Κρέμα και Σοκολάτα

Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ με τυρί κρέμα και σοκολάτα. Ιδανικό για τον καφέ ή ένα γλυκό κέρασμα που λιώνει στο στόμα!
Prep Time
25 minutes
Cook Time
45 minutes
Total Time
1 hour 10 minutes
Ingredients
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα (το κλασικό, όπως Φιλαδέλφεια)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 120 ml γάλα
- 3 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια (σε σκόνη ή εκχύλισμα)
- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το γάλα. Τα βάζω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσοχή: Δεν πρέπει να βράσει! Το αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ καλά, σαν αφρός.
Προσθέτω σιγά-σιγά το κρύο μείγμα με το τυρί κρέμα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ενωθούν. - Έπειτα, προσθέτω τη βανίλια και το αλεύρι, όχι όλο μαζί, αλλά σιγά-σιγά, χτυπώντας σιγά σιγά, για να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα.
Τέλος, ρίχνω μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω πάλι απαλά. - Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι (περίπου 20-22 εκ. διάμετρος ή ένα μικρό ορθογώνιο) που έχω λαδώσει και αλευρώσει, ή έχω στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέντρο.
Αφήνω να κρυώσει καλά πριν το κόψω και το σερβίρω. Είναι απλά υπέροχο!
Notes
Tips από εμένα:
- Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα με το τυρί κρέμα έχει κρυώσει εντελώς πριν το προσθέσετε στα χτυπημένα αυγά, αλλιώς μπορεί να "κόψει" το μείγμα.
- Μην παραψήσετε το κέικ, γιατί θα χάσει την υγρασία και την αφράτη του υφή.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες σοκολάτας με ψιλοκομμένα φρούτα (π.χ. βατόμουρα), ξηρούς καρπούς ή και ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού.