Σήμερα για πρωινό ετοίμασα ένα μικρό ψωμί με τυρί και βούτυρο, το άρωμα στην κουζίνα είναι απίστευτο

Υλικά

αλεύρι – 1 κιλό
αυγά – 2 τεμάχια
αλάτι – 1 πρέζα
μαγιά ξερή 10 γραμμάρια – 1 πακέτο
τυρί – 450 g
βούτυρο – 125 g
χλιαρό νερό ή φρέσκο ​​γάλα – 500 ml

Οδηγίες

Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο από το νερό. Προσθέστε ένα αυγό, το αλάτι και το αλεύρι σε μέρη.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Μόλις μαζευτεί σε μπάλα, χτυπήστε το 50 φορές στο τραπέζι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες. Ανοιξτε το καθένα σε ένα στρογγυλο φύλο με διάμετρο 30-40 cm.
Αλείφουμε το πρώτο φύλλο με βούτυρο, πασπαλίζουμε από πάνω το 1/3 του τυριού και βάζουμε το φευτερο φύλλο.
Το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και το σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο. Το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τυρί.

Τυλίξτε την στιβα απο τα φύλλα που προκύπτει σε ρολό, στρίψτε και τραβήξτε την έτσι ώστε όταν τυλιχτεί να καλύψει τον
πάτο του ταψιού που έχετε προετοιμάσει προηγουμένως και στρώσατε με χαρτί ψησίματος.
Σκεπάζουμε το καρβέλι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα.
Αφού φουσκώσει, το αλείφουμε από πάνω με έναν χτυπημένο κρόκο πασπαλίζουμε με σουσάμι και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤριμμένο Κέικ με δαμάσκηνα…για μια γρήγορη γλυκιά μπουκια!
Επόμενο άρθροΥγιεινή και γευστική: Κοτοσαλάτα με γραβιέρα Νάξου