Τηγανίτες φουσκωτές

Υφή:

  • Φουσκωτές και αφράτες, σαν μαλακά συννεφάκια, οι τηγανίτες αυτές λιώνουν στο στόμα.
  • Η τέλεια ισορροπία μεταξύ τραγανής εξωτερικής κρούστας και απαλού, εύπλαστου εσωτερικού.

Γεύση:

  • Ουδέτερη γεύση που ταιριάζει με γλυκές και αλμυρές επιλογές.
  • Απολαύστε τες σκέτες ή με μέλι, σιρόπι, μαρμελάδα, Nutella, σοκολάτα, τυρί, αλλαντικά, και ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Εμφάνιση:

  • Χρυσαφένιες και λαχταριστές, με ομοιόμορφο φούσκωμα.
  • Ιδανικές για εντυπωσιακές παρουσιάσεις σε brunch, παιδικά πάρτι, ή οικογενειακά τραπέζια.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για αρχάριους.
  • Προσιτά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
  • Ποικιλία γεύσεων και επιλογών για κάθε γούστο.
  • Χορταστικό και θρεπτικό σνακ ή γεύμα.

Μειονεκτήματα:

  • Απαιτείται τηγάνισμα, που μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες.
  • Πρέπει να τηρηθούν οι σωστές αναλογίες και η θερμοκρασία για τέλειο αποτέλεσμα.

Συνολικά:

Οι φουσκωτές τηγανίτες αποτελούν μια εύκολη, γευστική και οικονομική επιλογή για κάθε περίσταση. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε μοναδικές γευστικές εμπειρίες!

Υλικά

Εγώ μετράω με φλιτζάνι 330 ml
αλεύρι 2 φλιτζάνια,
ξηρή μαγιά 7 γρ,
πρέζα ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 φλιτζάνι ζεστό νερό,
λάδι 1 κουταλιά της σούπας.

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, διαλύω τη μαγιά με μια πρέζα ζάχαρη και ζεστό νερό, ρίχνω μέσα το αλεύρι, ακολουθεί το λάδι, ανακατεύω με κουτάλι και σκεπάζω με μεμβράνη.

Τηγανίτες φουσκωτές
_cuva

Τηγανίζω σχίζοντας τη ζύμη με λαδωμένα χέρια και βάζω στο καυτό λάδι.
Είναι μοναδικά σε λουτρό λαδιού, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε και με λιγότερο λάδι και να τα βάζετε με το κουτάλι την ώρα που τηγανίζετε!

Σημ. Μπορείτε να ανακατέψετε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε στο ψυγείο να φουσκώσει, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, φυσικά σε μεγαλύτερο δοχείο για να υπάρχει χώρος να φουσκώσει.

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φουσκωτές τηγανίτες ρυζιού

Τηγανίτες Ρυζιού

Συστατικά

270 g Αλεύρι γ.ο.χ
120 g ζάχαρη
100 g Ρύζι
1 πρέζα Κανέλα
550 ml πληρες γάλα
1 μήλο
1 φακελάκι σε μπεικιν παουντερ
1 λεμόνι
2 αυγά
Λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Παίρνουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 350 ml γάλακτος. Ανακατεύουμε τα πάντα και βράζουμε. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει πλήρως το γάλα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ.
Συνδυάζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στη ζύμη.
Συνδυάζουμε την κανέλα και το μαγειρεμένο ρύζι . Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε δόσεις από το μειγμα ρυζιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Οι τηγανίτες θα φουσκώσουν αμέσως, θα τις αφήσουμε να γινουν καφετί από τη μία πλευρά, στη συνέχεια να τις αναποδογυρίσουν και να τις αφήσουν να ροδίσουν στην άλλη.
Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίστε τα σε χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΛικέρ Μπανάνας Γεμάτο Αρώματα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό μαλτέζικο κέικ