Αυτή η συνταγή προσφέρει μια μοναδική εκδοχή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, συνδυάζοντας τη γεύση του κλασικού κέικ με τις νότες του μελομακάρονου.
Η Συνταγή είναι της Νατάσα Γκεζέπη
Τα υλικά που χρειάστηκα:
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες χυμό πορτοκαλιού
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ μοσχοκάρυδο
2 κ.γλ κανέλα
3 κ.σ μέλι
Σημείωση: Όλες οι μετρήσεις γίνονται με την ίδια κούπα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού (στην τελευταία κούπα προσθετουμε και την σόδα μεσα)
ανακατευουμε και ρίχνουμε το μέλι, μισχοκαρυδο και κανελα
τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε σταδιακα στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια λεία-υγρή ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Στρώνουμε με μία βρεγμένη λαδόκολα την φόρμα για κέικ και τα παλιανα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προσθέτουμε το φλουρί. Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.
Tips:
Για πιο έντονη γεύση μελομακάρονου, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο καρύδι στο μείγμα.