24  κουλουράκια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
170 gr σοκολάτα λιωμένη

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185ºC και τοποθετήστε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτετε αλεύρι και βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Μοιραστείτε την ζύμη για τα κουλουράκια σε 24 μπάλες και πλατύνεται τα μπισκότα με τα δόντια ενός πιρουνιού.

Ψήστε τα κουλουράκια μέχρι να ψηθούν στο κάτω μέρος, περίπου 12-14 λεπτά. Αφαιρέστε από το φύλλο ψησίματος και κρυώστε τα εντελώς. Βυθίστε το μισό από το κουλουράκι στην λιωμένη σοκολάτα και αφήστε το. 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν η ζύμη σας φαίνεται λίγο μαλακή βάλτε την για 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

Προσθέστε ένα άλλο στρώμα γεύσης ψεκάζοντας τη σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι.

Προηγούμενο άρθροΓευστική Υπέροχη Πάστα Ταψιού
Επόμενο άρθροΒελούδινη Σούπα με μπρόκολο