Μίνι πιτσάκια κλειστά

Απαραίτητα προϊόντα για τη ζύμη:

200 ml χλιαρό πληρες γάλα
50 ml νερό
1/2 κύβο μαγιά
μια πρέζα σόδα
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κουταλακι του καφε ζάχαρη
5,6 κ.σ. λάδι
1 αυγό
Γιαουρτι 2,3 κ.σ
αλεύρι (περίπου 3 κουπες)…

Γέμιση:

Σάλτσα για πίτσα από την Pillsbury
λουκάνικο (τριμμένο)
τυρί
ελιές…λίγο από όλα (μην γεμίζετε υπερβολικά)
…μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γέμιση της αρεσκείας σας, σύμφωνα με αυτά που έχετε στη διάθεσή σας.

Εκτέλεση

Ζυμώνεται μια πιο απαλή ζύμη (για να μην κολλάει στα χέρια) και αφήνεται να φουσκώσει.
Ανοίγουμε σε πιο λεπτό φύλλο, αλείφουμε το φύλλο με λίγη σάλτσα για πίτσα,
Πασπαλίζουμε λίγη από τη γέμιση και το βούτυρο.
Τυλίγετε σε ρολό, το οποίο κόβετε σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Κάντε επιφανειακές τομές και αφήστε να φουσκώσει.


Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό με μια πρέζα αλάτι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στα 180 βαθμούς.
Δεν προθερμαίνω τον φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦέτα σαγανάκι είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό, με τραγανo φύλλο, φέτα ή ανθότυρο
Επόμενο άρθροTηγανητές πραγματικός αφρός και νόστιμες