Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Γαλακτομπουρεκάκια με βελούδινη κρέμα και μπόλικο σιροπάκι. Με τα φύλλα που περίσσεψα έφτιαξα και μία γρήγορη μπουγάτσα.

Υλικά 👇

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αβγά
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι 🍊
1/2 κγλ κουρκουμά
Στο τέλος 1 κσ βιτάμ

Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 στικ κανέλας
2 φέτες πορτοκαλιού 🍊
2 φέτες λεμονιού 🍋
Στο τέλος 1 κσ μέλι 🍯
250 γρ λιωμένο βιτάμ για τα φύλλα

Εκτέλεση:

για το Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τις φετες και την κανέλα, και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

για την Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το λικέρ πορτοκάλι και τον κουρκουμά.
Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να σπάσουν.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ για να κρυώσει.

Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βιτάμ. Παίρνουμε φύλλο κρούστας για γλυκά διπλωνουμε στην μεση και το κόβουμε σε λωρίδες.
Ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα γαλακτομπουρεκάκια, κόβουμε τις λωρίδες στη μέση ή σε τρία μέρη.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα με λιωμένο βιτάμ και τη διπλώνουμε.
Τοποθετούμε λίγη κρέμα στην άκρη της λωρίδας διπλωνουμε τις ακρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τα γαλακτομπουρεκάκια στο ταψί και τα αλείφουμε καλά με λιωμένο βιτάμ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

Μόλις βγάλουμε τα γαλακτομπουρεκάκια από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Με τα φύλλα που περίσσεψαν, μπορούμε να φτιάξουμε μια γρήγορη μπουγάτσα.
Απλώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με βιτάμ και τα καλύπτουμε με την κρέμα που περίσσεψε.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού αντί για λικέρ.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τα γαλακτομπουρεκάκια με κανέλα πριν το σερβίρισμα.