Γαριδομακαρανόδα με την υπέροχη γεύση της, ο συνδυασμός των αρωμάτων και η απλή παρασκευή την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση.
Σε αυτή τη συνταγή, θα ανακαλύψουμε μια εκδοχή με έντονες γεύσεις και αρώματα.
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες (κρατήστε τις ουρές)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κγ σκόρδο, λιωμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμός από τα κεφάλια των γαριδών (φτιάχνεται βράζοντας τα κεφάλια σε νερό με λίγο αλάτι)
2 κουταλιές παγωμένο βούτυρο
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
Λιγκουίνι ζυμαρικά ή ρύζι (προαιρετικά, για συνοδευτικό)
Εκτέλεση
Εποχιακές γαρίδες με αλάτι και πιπέρι
Θερμαίνεται ένα πολύ μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά
Οταν το τηγάνι είναι ζεστό προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να καλύψει ελαφρά το τηγάνι
Προσθέτεις τις γαρίδες και γρήγορα τις σοτάρετε μέχρι να αρχίζουν αλλάζουν χρώμα αλλά όχι να μαγειρευτούνε εσωτερικά
Βγάζεται από το τηγάνι και τις βάζετε στην άκρη
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και μαγειρεύεται μέχρι να μαλακώσουν έπειτα προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύεται για άλλα 30 δευτερόλεπτα
Προσθέτετε το χυμό λεμόνι το άσπρο κρασί και το ζωμό και μαγειρεύεται για περίπου 5 λεπτά
Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και προσθέσετε το βούτυρο βάλτε το μαϊντανό και ελέγξτε τα μπαχαρικά
Σερβίρεται πάνω από λιγκουινι ζυμαρικά ή ρύζι με φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα
Η Συνταγή είναι της κας Kali Imera