Γεμιστά “Ορφανά” (Recipe in English)
Τα καλύτερα αυθεντικά ελληνικά γεμιστά λαχανικά!
Συστατικά:
6 πιπεριές και 1 μικρή πράσινη πιπεριά
2 κολοκύθια
6 μεσαίες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
1 καρότο τριμμένο
8 κουταλιές της σούπας ρύζι,
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γλυκό τσίλι (προαιρετικό)
Ανακατέψτε 1 ματσάκι με μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 μικρό τσαμπί άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της ρίγανης
1/4 κουκουνάρι
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασε
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Μέθοδος:
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τα σε τέταρτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τηγανίστε ελαφρά σε ένα τηγάνι για 5 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε στο ταψί.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ, αφαιρέστε τα καπάκια από τις πιπεριές και αφαιρέστε τους σπόρους. Με την άκρη ενός μαχαιριού, τρυπήστε μερικά σημεία από το κάτω μέρος. Στη συνέχεια, κάντε μια τρύπα στα κολοκύθια και βγάλτε το εσωτερικό. Ψιλοκόψτε το και αφήστε το στην άκρη.
Ανοίξτε την κουζίνα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο για σοτάρισμα. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
.
Στη συνέχεια, προσθέστε το εσωτερικό που βγαλαμε από τα κολοκυθάκια. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ντομάτα κονκασε και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλά.
Αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει έως ότου απορροφηθεί το υγρό. Προσέξτε να μην αφήσετε το ρύζι να κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τα κουκουνάρια.
Αφαιρέστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά. Ξεκινήστε να γεμίζετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Τοποθετήστε τις όπως θέλετε τοποθετώντας τις πατάτες ανάμεσα. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε τα γεμιστά λαχανικά από πάνω με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ρίξτε προσεκτικά περίπου 1 φλιτζάνι νερό σε μια γωνία του ταψιού. Με αυτόν τον τρόπο το νερό θα διανεμηθεί κατάλληλα.
Καλύψτε τις γεμιστές πιπεριές και κολοκυθάκια με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα του φούρνου στους 170-180 βαθμούς Κελσίου και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα. Στη συνέχεια, ξεσκεπάστε και ελέγξτε για νερό.
Αφήστε τους να ψηθούν και από πάνω για να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα. Σβήστε το φούρνο και αφαιρέστε τις γεμιστές πιπεριές από το φούρνο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε όπως επιθυμείτε με φέτα και ζεστό ψωμί!!
Η καλύτερη γεύση είναι όταν τους σερβίρουμε την επόμενη μέρα !!
Απολαμβάνω!! Ευχαριστώ! ΠΗΓΗ: Mari Glasgow Ακολουθήστε (@mari_glasgow)
Gemista/Yemista!
“Orfana” stuffed peppers (lathera)!
The best Authentic Greek stuffed vegetables!
Ingredients:
6 bell peppers and 1 small green pepper
2 zucchini
6 medium potatoes cut into quarters
1 grated carrot
8 tbsps full of un-cooked short grain rise,
1 large red onion finely chopped
2-3 cloves of garlic finely minced
1/2 cup of olive oil
1 tbspn of sweet chili (optional)
1 bunch mix with parsley and spearmint (duozmo) finely chopped
1/2 small bunch of dill finely chopped
1tspn of oregano.1/4 of pine nuts
1cup of tomato concasse
Juice of 1 lemon
Salt & black pepper to taste
Method:
Peel the potatoes and cut into quarters. Add salt and pepper and fry lightly in a pan for 5 to 10 minutes. Place in baking tray.
Add the lemon juice and oregano. Mix well and set aside. In a bowl, remove the pepper caps and remove the seeds. With the tip of a knife, pierce some places from the bottom. Then make a hole in the zucchini and take out the inside. Cut these into cubes and set aside. Turn on the stove on medium heat. Put a saucepan on the stove and add half of the olive oil to heat. Add the onion and the grated carrot to sauteed. Add the crushed garlic, a little salt and pepper until the onion softens. Add the rice and saute it for 3-4 minutes. Then add the thinly sliced zucchini “hearts”.
Add a cup of concasse tomato and reduce the heat to low on the stove. Allow the rice to simmer until the liquid is absorbed. Be careful not to let the rice stick to the bottom of the saucepan. Add the spices and pine nuts. Remove the mixture aside to cool lightly. Start filling the peppers and zucchini. Place them as desired by placing the potatoes between them. Add the rest of the olive oil on top, salt and pepper. Sprinkle the stuffed vegetables on top with a little breadcrumbs. Carefully pour about 1 cup of water into a corner of the baking tray. In this way the water will be distributed without rinsing the oil poured on them.
Cover the stuffed peppers and zucchini with baking paper and aluminum foil. Bake in a pre-heated oven at 200 degrees Celsius for 20 minutes. Then reduce the oven heat to 170 -180 degrees Celsius and continue baking for another 1 hour. Then discover the vegetables and check for water. Let them cook on top to get a golden brown color. Turn off the oven and remove the stuffed peppers from the oven. Allow to cool slightly and serve as desired with Greek feta cheese and greeke salad!! The best taste is when we serve them the next day !!
Enjoy!! Thank you!
ΠΗΓΗ: Mari Glasgow Ακολουθήστε (@mari_glasgow)