Τα γιαουρτοπιτάκια με κίτρινο τυρί είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για σνακ ή πρωινό, αφού είναι απίστευτα αφράτα, νόστιμα και φτιάχνονται πανεύκολα. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, φτιάχνουμε μικρά «σαλιγκαράκια» που λιώνουν στο στόμα. Μπορείς να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, να τα δώσεις στα παιδιά για το σχολείο ή να τα προσφέρεις σε φίλους.


Υλικά για τα Γιαουρτοπιτάκια

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 αυγά (κρατάμε τον 1 κρόκο για το άλειμμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 πακέτο μπέικιν πάουντερ (περίπου 5 γρ.)
  • 180 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση της Συνταγής

Πρέπει πρώτα να φέρετε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, για να μη είναι κρύα. Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ και σβήνω μέσα τη σόδα. Περιμένω λίγο μέχρι να φουσκώσει. Μετά προσθέτω τα δύο αυγά (κρατάω τον έναν κρόκο για το τέλος), ρίχνω το λάδι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνω σταδιακά μια μαλακή ζύμη.

Αλευρώνω τον πάγκο μου και ανοίγω τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Πασπαλίζω την επιφάνεια της ζύμης με το τριμμένο κίτρινο τυρί και μικρά κομματάκια βουτύρου. Θυμάμαι να κρατήσω λίγο βούτυρο και λίγο τυρί για να τα χρησιμοποιήσω στο τέλος.

Τυλίγω το ορθογώνιο σε ρολό και το κόβω σε παχιές φέτες. Τοποθετώ τις φέτες σε ένα ταψί. Χτυπάω τον κρόκο που έχω κρατήσει με λίγο γιαούρτι και αλείφω την επιφάνεια από τα «σαλιγκαράκια». Πασπαλίζω με το βούτυρο και το τυρί που έχω κρατήσει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα γιαουρτοπιτάκια μου είναι έτοιμα!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα Γιαουρτοπιτάκια

Για να γίνουν τα γιαουρτοπιτάκια σας ακόμα πιο νόστιμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φέτα ή γραβιέρα στο κίτρινο τυρί.

Μην παραλείψετε να πασπαλίσετε με βούτυρο και τυρί πριν το ψήσιμο, γιατί αυτό τους δίνει μια απίστευτα τραγανή κρούστα.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι στη ζύμη για μια πιο πικάντικη γεύση.