Φτιαγμένη με απλά υλικά, όπως γιαούρτι, αλεύρι, ζάχαρη και αυγά, η γιαουρτόπιτα ψήνεται εύκολα και γρήγορα, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα που θα σας μαγέψει.

Συστατικά

250 γραμμάρια βούτυρο
2 κούπες (200 ml) ζάχαρη
4 αυγά
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι σκληρό αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια

Για το γλάσο:
150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
50 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Λίγο παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Παρασκευή

1. Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας για ένα λεπτό μεταξύ κάθε προσθήκης.
Τώρα ανακατεύουμε το γιαούρτι. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο κρεμώδες μείγμα.

2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα. Το αφήνουμε στη φόρμα για περίπου 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε να κρυώσει.

3. Πασπαλίζουμε το κρύο κέικ με ζάχαρη άχνη ή γλάσο λεμονιού. Σερβίρετε με λίγη ωραία σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μπορείτε επίσης να το σερβίρετε μόνο του.

για το γλασσο λεμονιού
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το γλάσο, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε τα κρυώσει, το περιχύνετε με το γλάσο, πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΕίναι το πιο εύκολο γλυκάκι Ρολό με μαρμελάδα….
Επόμενο άρθροΡεβυθάδα με μελιτζάνες στο φούρνο: Χορταστικό και γευστικό, για οικογενειακό τραπέζι.