Ανακαλύψτε μια λαχταριστή συνταγή για γκιουζλεμέδες, αυτές τις νόστιμες πίτες, γεμιστές με φέτα και μηζήθρα.
Η ζύμη ετοιμάζεται από το προηγούμενο βράδυ για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα. Ιδανικές για πρωινό, σνακ ή ελαφρύ γεύμα!

Υλικά

για τη ζύμη:

300 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
11 γρ. ξηρή μαγιά
Περίπου 900 γρ. αλεύρι
1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
50 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση:

400 γρ φέτα, θρυμματισμένη
400 γρ μυζήθρα φρέσκια, θρυμματισμένη
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ (ετοιμασία ζύμης):

Σε 300 ml χλιαρό νερό, διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και προσθέστε την ξηρή μαγιά. Αφήστε το μείγμα να ενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε περίπου 900 γραμμάρια αλεύρι.
Προσθέστε στο αλεύρι το αυγό, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώστε μια μαλακή, μη κολλώδη ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την και τοποθετήστε την στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Το πρωί (ετοιμασία και ψήσιμο):

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μικρές μπάλες.
Πάρτε μια μπάλα ζύμης και ανοίξτε την σε ένα λεπτό φύλλο.
Στο κέντρο του φύλλου, τοποθετήστε λίγο τυρί φετα και μυζήθρα
Κλείστε τη ζύμη από όλες τις πλευρές, δημιουργώντας μια κλειστή πίτα.
Ανοίξτε απαλά την κλειστή πίτα ξανά, προσπαθώντας να μην ανοίξει.
Λαδώστε ένα ταψί και ψήστε τους γκιουζλεμέδες σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Αμέσως μόλις βγουν από το τηγάνι, αλείψτε τους γκιουζλεμέδες με λίγο βούτυρο.
Σερβίρετε ζεστά.