Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Το Γλυκό Γιαούρτι με Ανανά είναι ένα πανεύκολο, υπέροχο, δροσιστικό και ανάλαφρο γλυκό με λίγα υλικά, ιδανικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα και όχι μόνο! Είναι τόσο απλό να το φτιάξεις και τόσο εντυπωσιακό στη γεύση, που θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι. Η φρεσκάδα του ανανά δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού, δημιουργώντας ένα γλυκό που πραγματικά σε ξετρελαίνει. Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτό το φανταστικό Γλυκό Γιαούρτι με Ανανά!

Γλυκό Γιαούρτι με Ανανά

Ενα ταψί με δροσερό γλυκό γιαούρτι με κομματάκια ανανά, πασπαλισμένο με καρύδια, έτοιμο για σερβίρισμα.

Φτιάξτε ένα πανεύκολο και δροσερό Γλυκό Γιαούρτι με Ανανά! Ανάλαφρο, με λίγα υλικά, ιδανικό για μετά το γεύμα ή ως ελαφρύ επιδόρπιο. Θα το λατρέψετε!

Prep Time 10 minutes
Additional Time 1 hour 40 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το δροσερό Γλυκό Γιαούρτι με Ανανά, θα χρειαστούμε τα εξής:

  • 1 κουτί κομπόστα ανανά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό οικογενειακό, μεγάλο
  • 1 φακελάκι σαντιγύ Γιώτης garni
  • 2-3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • Καρύδι τριμμένο
  • Κουφετάκια ή κερασάκια (για στόλισμα)

Instructions

  1. Στραγγιζουμε την κονσερβα και βαζουμε τον ανανα σε ενα μπολ.Τον κοβουμε σε κομματακια. Αν θελουμε κραταμε μερικες ροδελες για το στολισμα.
  2. Μετα ριχνουμε το γιαουρτι και την ζαχαρη και ανακατευουμε. Η ποσοτητα της ζαχαρης ειναι προσωπικο γουστο, αρα θα την κανονισουμε οπως μας αρεσει.
    Φτιαχνουμε την σαντιγυ οπως γραφει το κουτι. Την ριχνουμε πανω απο το γιαουρτι και ανακατευουμε απαλα.
  3. Στρωνουμε ομορφα το μιγμα και πανω ριχνουμε καρυδια χοντροκομμενα. Αν θελουμε βαζουμε και αλλους ξηρους καρπους οπως π.χ. φουντουκι, αλλα τα καρυδια του πανε τρελα!
  4. Εγω το στολισα με ροδελες ανανα και μικρα κοκκινα κουφετακια.
    Μπορουμε επισης να του βαλουμε και γλυκο του κουταλιου οποιο μας αρεσει.

H συνταγη ειναι της κας Δεληγιαννη Κατερινα  

Notes

Για να γίνει το Γλυκό Γιαούρτι με Ανανά σας ακόμα πιο απολαυστικό, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Γιαούρτι: Χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά για πιο κρεμώδη και πλούσια υφή. Αν θέλετε πιο ελαφρύ, μπορείτε να βάλετε με χαμηλά λιπαρά.

Ζάχαρη: Η ποσότητα της ζάχαρης είναι ενδεικτική. Δοκιμάστε το μείγμα γιαουρτιού-ανανά πριν προσθέσετε όλη τη ζάχαρη και προσαρμόστε την ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε.

Ανακάτεμα σαντιγύς: Όταν ενσωματώνετε τη σαντιγύ στο μείγμα γιαουρτιού, ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσει τον όγκο της και να παραμείνει το γλυκό αφράτο.

Ψύξη: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ιδανικά 2-3, ώστε να σφίξει καλά και να παγώσει. Έτσι θα είναι πιο δροσερό και απολαυστικό.

Παραλλαγές: Εκτός από καρύδια, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα φρούτα (όπως φράουλες ή ροδάκινα) ή να πασπαλίσετε με τριμμένη σοκολάτα για έξτρα γεύση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή