Υλικά:

Για το Crumple 
70 γρ αλεύρι
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
80…100 γρ καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1/4 κουτ.γλ κανέλα
1/2 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ.γλ αλάτι
80 γρ βούτυρο κρύο

Γέμιση μήλου:
1 κιλό μήλα ξινά
40 γρ βούτυρο, λιωμένο
20 γρ αλεύρι
3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κουτ.γλ εκχυλισμα βανίλια
50 γρ καστανή ζάχαρη (η λευκή είναι μια χαρά)
1/2 κουτ.γλ κανέλα
πρέζα αλάτι

*ένα ταψί είναι κατάλληλο για τετράγωνο 20*20 cm, στρογγυλό 22-23 cm, έχω οβάλ – 28*19 cm

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το νερό, τον χυμό λεμονιού,
τη βανίλια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι, ανακατέψτε καλά και γρήγορα

Ετοιμασία του crumble:

Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το πλιγούρι βρώμης, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε το κρύο βούτυρο και με τα δάχτυλά σας τρίψτε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν μικρά κομματάκια,
σαν ψίχουλα.
Συναρμολόγηση:

Ανακατέψτε τα μήλα με το υγρό μείγμα καλα
Βουτυρώστε ένα ταψί (20×20 cm, 22-23 cm στρογγυλό ή 28×19 cm οβάλ).
Απλώστε το μείγμα των μήλων στο ταψί.
Πασπαλίστε από πάνω το crumble.

Ψήσιμο:

Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι το crumble να ροδίσει και τα μήλα να είναι μαλακά.

Τριφτή Μηλόπιτα
Τριφτή Μηλόπιτα

 

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση σταφίδες, καρύδια ή άλλα ξηρούς καρπούς για επιπλέον γεύση.

Πρέπει να ψήσετε την πίτα στους 190°C για 45…50 λεπτά.

ΠΗΓΗ