Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Για την κρέμα:
2 κουτιά μορφάτ παγωμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Για τη γκανάς:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
για το παντεσπανι
Χτύπησα καλά να ασπρίσουν αβγά και ζάχαρη στο μίξερ και μετά με σπάτουλα απλά ανακατεύω με τα υπόλοιπα αλεύρι μπεικεν βανίλια κακάο
σπορελαιο ρίχνω στο ταψί μου και ψήνω αντίστασης 10 λεπτά μόνο
Σιροπιαζω το καυτό παντεσπάνι με καυτό σιρόπι το αφήνω να κρυώσει
Μετά χτυπάω μορφατ με εβαπορε και καραμελωμενο γάλα το ρίχνω πάνω στο γλυκό μου το αφήνω λίγο ν παγώσει η κρέμα μου
Μετά την γκαναζ σε χαμηλή φωτιά κρέμα γάλακτος με την κουβερτουρα μου και το σπορελαιο
Τέλος το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς να μην είναι καυτή πολύ και την ρίχνω πάνω στην κρέμα ιδανικά στο ψυγείο όλη νύχτα θέλει
H συνταγή είναι της κας Konstantina Stayropoulou