Πορτοκαλόπιτα από το Καστέλι της Κρήτης

Advertisement

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Σιρόπι
450 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ νερό
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια
Χυμος απο 1/2 λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλας

Για την Πορτοκαλόπιτα
350 γρ Φύλλο Κρούστας
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
130 γρ Ηλιέλαιο
4 αυγά
1 κουτ γλυκού μπέΐκιν παουντερ
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια

Advertisement

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη και οικονομική πορτοκαλόπιτα.
Ξεκινάμε με το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει για 3 λεπτά μετράμε από τη στιγμή του βρασμού.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι τελείως και ξεκινάμε να φτιάξουμε την πορτοκαλόπιτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε να ασπρίσουν και να φουσκώσουν Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα το ξύσμα από τα πορτοκάλια Ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε το μείγμα.

Εχουμε κόψει και έχουμε αφήσει να ξεραθούν τα φύλλα τελείως. Είτε στο φούρνο τα βάζουμε σε χαμηλή ένταση για 20 λεπτά.
Οταν ξεραθούν τα σπάμε με τα χέρια μας και ρίχνουμε στο μείγμα σε τρεις δόσεις.
Κάθε φορά πκάθε φορά που ρίχνουμε τα φύλλα τα ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24cm και ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα Μην σας φανούν πολλά τα φύλλα είναι τόσα όσα χρειάζεται ώστε να απορροφήσουν το σιρόπι και να βγει ζουμερή και αφράτη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ακριβώς. Όταν βγει από το φούρνο η πορτοκαλόπιτα ζέστη όπως είναι το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι να αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε κομμάτια
Τέλεια πορτοκαλόπιτα συνταγή από το Καστέλι της Κρήτης

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement