Σπιτικό ψωμί! Ακούγεται δελεαστικό, Και ίσως δύσκολο … Αλλά αν γνωρίζετε μερικά αρχικά κόλπα, το ψήσιμο ψωμιού θα μετατραπεί σε ένα συναρπαστικό χόμπι με ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει μέχρι και 5 ιδέες για όμορφa αρτοσκευάσματα από ζύμη.
Μπορείτε να αγοράσετε ζύμη, ή μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας.
Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε:
500 γραμμάρια αλεύρι (πρώτης ποιότητας)
330 ml νερού
13 g άλατος
1 συσκευασία ξηρής μαγιάς (10 g)
2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό για τη ζύμη (περίπου 35 ° C)
Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, σχηματίζουμε μία τρύπα στο κέντρο και γεμίζουμε με την μαγιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια ήπια τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια ζυμώστε ξανά και αφήστε για άλλα 30 λεπτά.
1.) Σταυρωτά δαχτυλίδια
Χρειαζόμαστε (περίπου 8 κομμάτια):
ζύμη
2 ποτήρια διαφορετικών μεγεθών
1 αυγό
αλάτι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παχύ στρώμα και με τη βοήθεια 2 ποτηριών κόβουμε δαχτυλίδια μέσα σε αυτήν. Χρειαζόμαστε 2 δακτυλίους ανά κουλούρι. Συνδέουμε 2 δακτυλίους μαζί, όπως δείχνει το βίντεο.
Βάζουμε τα δαχτυλιδια ζύμη σε ένα ταψί, τα αλοίφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και στη συνέχεια τα βάζουμε να ψηθούν για 20 λεπτά στους 240 ° C. Τα έτοιμα ψωμάκια πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά με μαρμελαδα μερέντα και ότι άλλο θελετε.
2.) Δαχτυλίδι με φτερά
Χρειαζόμαστε:
μαγιά ζύμης
1 πυρίμαχο δοχείο με διάμετρο 10-15 cm
καθαρό ψαλίδι
Μαγειρική:
Δημιουργούμε μια μπάλα από τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίγουμε την μέση και σχηματίζουμε ένα μεγάλο χοντρό ντόνατ, και εκεί εισάγουμε ένα πυρίμαχο μπολ στη μέση.
Κόβουμε τη ζύμη με ψαλίδι, όπως δείχνει το βίντεο, και το αφήνουμε μόνο για περίπου 10 λεπτά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220 ° C. Το ψωμί έτοιμο μπορεί να πασπαλιστεί ελαφρά με αλεύρι για ομορφιά.
3. Χρειαζόμαστε:
ζύμη
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Δημιουργούμε μια μπάλα και ζύμη και κόβουμε σε 4 μέρη.
Φτιάχνουμε με κάθε κομμάτι ένα μακρύ λεπτό λουκάνικο και τα τοποθετούμε σταυρωτά σε ένα ταψί.
Φτιάχνουμε ένα στρογγυλό καρβέλι από τη ζύμη, όπως δείχνει το βίντεο, και στη συνέχεια το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Περάστε τη ζύμη με ένα μείγμα αυγών και γάλακτος και στη συνέχεια ψήνετε για 25 λεπτά στους 220 ° C στον αέρα.
4.) Ψωμάκια με κανέλα και πορτοκάλι
Χρειαζόμαστε (3-4 κομμάτια):
ζύμη
1-2 αυγά
50 g μείγματος ζάχαρης / κανέλας ανά ζύμη
Ξύσμα πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 3-4 μέρη και ανοίγουμε σε μια λεπτή ορθογώνια ζύμη. Περνάτε τη ζύμη με ένα αυγό και το πασπαλίζετε με μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια κυλήστε κάθε φύλλο ζύμης σε ρολό.
Εμείς κόβουμε το ρολό κατα μήκος στην μέση και τα δύο μέρη τα πλέκουμε σε κοτσίδα.
Γυρίζουμε την προκύπτουσα κοτσίδα σε δακτύλιο.
Περάστε τα κουλουράκια με το αυγό και αφήνετε για 10 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Στη συνέχεια, βάλτε τα κουλούρι για ψήσιμο – 20 λεπτά στους 220 ° C. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ένα γλάσσο ζάχαρης
5.) Ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα
Χρειαζόμαστε:
ζύμη
βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό
ζάχαρη άχνη
Μαγειρική:
Ανοίξτε τη ζύμη σε μια λεπτή ζύμη και κόψτε σε κύκλους (περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο).
Βάλτε 3 κύκλους μαζί και δίπλωσε όπως δείχνει το video
Kάθε ρολάκι που σχηματίζετε το κόβουμε στην μέση και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 10 λεπτά
Τέλος περνάμε τις ζύμες με αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 220 βαθμούς στον αέρα.