Αυτή η Τούρτα Ψυγείου με Κουβερτούρα είναι ένα νόστιμο και γρήγορο γλυκάκι που θα λατρέψετε, καθώς δεν χρειάζεται καθόλου ψήσιμο! Επειδή συνδυάζει μια πλούσια, κρεμώδη βάση σοκολάτας με τα αγαπημένα πτι μπερ και μια αφράτη σαντιγί, αποτελεί το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε στιγμή. Επομένως, αν ψάχνετε για μια γλυκιά δροσερή απόλαυση, γιατί να μην τη δοκιμάσετε;
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τούρτα Ψυγείου με Κουβερτούρα και Πτι Μπερ
Φτιάξτε την πιο γρήγορη και νόστιμη Τούρτα Ψυγείου με Κουβερτούρα και πτι μπερ. Με κρεμώδη βάση σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και αφράτη σαντιγί μορφάτ.
Ingredients
Για την Κρέμα-Βάση:
- 1 λίτρο - Γάλα φρέσκο
- 6 κ.σ. - Κορν φλάουρ
- 1 κούπα - Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 τεμ. - Κουβερτούρα γάλακτος (περίπου 100-125 γρ.)
- 4 κ.σ. - Βούτυρο (π.χ. Lurpak)
- 2 πακέτα - Μπισκότα πτι μπερ (σπασμένα)
Προαιρετικά για τη Βάση:
- Λίγο - Κονιάκ (για άρωμα)
- Φουντούκια (χοντροκομμένα)
Για την Αφράτη Σαντιγί:
- 1 κουτί - Μορφάτ (κρύο)
- 1 κουτί - Ζαχαρούχο γάλα (κρύο)
Instructions
1. Ετοιμασία της Κρέμας:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη κρυσταλλική.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι η κρέμα να δέσει και να πήξει (θέλει προσοχή να μην κολλήσει).
2. Προσθήκη Σοκολάτας και Βουτύρου:
Μόλις η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα γάλακτος (σπασμένη σε κομμάτια) και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως η σοκολάτα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Δημιουργία Βάσης:
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
Σπάμε τα πτι μπερ σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Προσθέτουμε προαιρετικά το κονιάκ και τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 25 εκατοστών.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει η βάση.
4. Ετοιμασία Σαντιγί:
Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο γάλα μαζί με το κρύο μορφάτ μέχρι να γίνει μια αφράτη, σφιχτή σαντιγί.
5. Συναρμολόγηση και Διακόσμηση:
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό.
Διακοσμούμε με ό,τι επιθυμούμε (όπως κεράσια, τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς).
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ακόμη ή μέχρι να σφίξει τελείως πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi
Tips για την Τούρτα Ψυγείου
Μορφάτ/Ζαχαρούχο: Είναι απαραίτητο και τα δύο υλικά να είναι πολύ κρύα (από το ψυγείο) για να γίνει η σαντιγί αφράτη και να «σταθεί» σωστά. Δεν χρειάζεται ζάχαρη στη σαντιγί, καθώς το ζαχαρούχο είναι αρκετό.
Μπισκότα: Σπάστε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια, όχι σε σκόνη, για να έχουν υφή μέσα στην κρέμα.
Άρωμα: Αντί για κονιάκ, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας στην κρέμα μόλις κατέβει από τη φωτιά για έξτρα άρωμα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










