Κεφτεδάκια σε πουρέ πατάτας

Υλικά:

κιμάς μοσχαρίσιος – 1 κιλό.
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
αυγά – 1 .
τριμμένη φρυγανιά – 70 g + για το ρολό
μαϊντανός – 1 κουτ.
πατάτες – 1 κιλό.
φρέσκο γάλα – 300 ml.
βούτυρο – 100 γρ.
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λάδι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακωσουν πλήρως.
Στραγγίζουμε τις πατάτες από το νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και το βούτυρο. Προσθέστε το ζεστό γάλα στις πατάτες, αλατοπιπερώστε λίγο.
Πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να έχετε έναν λείο πουρέ πατάτας.

Προσθέστε στον κιμά ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό. Προσθέστε το αυγό και τη φρυγανιά. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα πολύ καλά.
Πλάθουμε κεφτεδάκια μεγέθους περίπου 40-50 γρ. Τυλίξτε κάθε κεφτεδάκι σε τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε μέτρια ζεστό λάδι μέχρι να γίνουν.
Σερβίρουμε σε πιατέλα φτιάχνοντας μια βάση από τον πουρέ και στρώνουμε από πάνω τα κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΈνα πολύ καλό γλυκάκι με τσάι ή καφέ που δεν θα χάσετε ποτέ,
Επόμενο άρθροΜπριζόλες σε σάλτσα λιωμένου τυριού με μουστάρδα