Απολαύστε την απόλυτη γεύση των κουραμπιέδων, φτιαγμένων με μια επαγγελματική συνταγή που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι.
Υλικά
380γρ βούτυρο αγελάδος
120 γρ φυτικό μαγειρικό προϊόν με βούτυρο γάλακτος
160 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανιλίνες
1κ.γ. σόδα μαγειρική
50 γρ. κονιάκ
780 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για το γαρνίρισμα:
Ανθόνερο
200γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
Στρώστε ταψιά με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και το φυτικό προϊόν
με το μίξερ σε δυνατη ταχύτητα για 5 λεπτα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 15 ΛΕΠΤΑ και με μια σπατουλα μαζευουμε
τα γυρω γυρω ενδιάμεσα εως ουτου έχουμε μια πλούσια κρεμα.
Αλλαζουμε το εξαρτημα του μίξερ σε φτερό και προσθετουμε τις βανίλιες, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά. Ριχνουμε τα αμυγδαλα και ανακατευουμε λιγο
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με την σοδα ανακατεμενα και κοσκινισμενα στο μιξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάσιμο:
Παίρνουμε μικρές ποσότητες (25 γρ) από τη ζύμη και πλάθουμε κουραμπιέδες.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήσιμο:
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες 170 βαθμους για περίπου 25-27 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού βγουν από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτα.
Γαρνίρισμα:
Ψεκαζουμε με ανθόνερο τους κουραμπιέδες
Σε ένα μπολ ριχνουμε την άχνη
Βουτάμε τρεις-τρεις τους κουραμπιέδες στη αχνη και τους ανακατευουμε και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και αχνιζουμε κάθε στρωση.
Το μυστικο του κουραμπιέ
Είναι να αφρατέψετε καλά το βούτυρο δώστε χρόνο 15 με 20 λεπτά και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι βούτυρο σ’ αρέσει σας είτε αυτό είναι βούτυρο κερκύρας είτε βούτυρο γαλακτος λιωμένο ή κανονικό εκτός από μαργαρίνη αφρατέψτε το σε τέλεια κρέμα και φυσικά θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα