Αυτά τα γλυκάκια στο ποτήρι είναι τόσο εύκολα και γρήγορα να τα φτιάξεις, και είναι και πολύ όμορφα για κέρασμα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά όταν έχω ξαφνικούς επισκέπτες ή όταν θέλω κάτι γλυκό χωρίς πολύ κόπο. Πάμε να δούμε πώς τα κάνω!

Υλικά:

Μπισκότα σαβαγιάρ
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Μερέντα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Σιρόπι για τα μπισκότα (ή γάλα με λίγο λικέρ)

Εκτέλεση:

Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη (αν η κρέμα δεν είναι ήδη γλυκιά) μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαντιγί, αλλά όχι πολύ σφιχτή.
Παίρνω 2-3 κουταλιές της σούπας από την άσπρη σαντιγί και τις βάζω στην άκρη για το στόλισμα.
Στην υπόλοιπη σαντιγί ρίχνω το κακάο και τη μερέντα και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν και να γίνει σοκολατένια σαντιγί.

Κόβω τα μπισκότα σαβαγιάρ στη μέση για να χωρέσουν στα ποτήρια. Τα βρέχω ελαφρά στο σιρόπι (ή στο γάλα με το λικέρ).
Στον πάτο κάθε ποτηριού βάζω μερικά βρεγμένα μπισκότα.
Από πάνω βάζω μια στρώση άσπρη σαντιγί.
Μετά βάζω άλλη μια στρώση βρεγμένα μπισκότα.
Τελειώνω με μια στρώση σοκολατένια σαντιγί.
Στολίζω τα γλυκάκια με την άσπρη σαντιγί που κράτησα στην άκρη ή με ό,τι άλλο μου αρέσει (π.χ. τριμμένη σοκολάτα, φρούτα).

Τα βάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες για να παγώσουν καλά. Εγώ συνήθως τα αφήνω όλη τη νύχτα, γίνονται πιο ωραία!
Καλή απόλαυση!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μπισκότα σας αρέσουν αντί για σαβαγιάρ.
Αν δεν έχετε σιρόπι, το απλό γάλα κάνει μια χαρά για να βρέξετε τα μπισκότα.
Μπορείτε να κάνετε πολλές στρώσεις με τα υλικά για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

H συνταγή είναι της κας Georgia Chatzimanoli-Grimwood