Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο κέικ με μαρμελάδα που να μοσχοβολάει το σπίτι και να είναι έτοιμο στο πι και φι; Σας έχω τη λύση! Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που θα γίνει η αγαπημένη σας, ειδικά όταν έχετε λιγοστό χρόνο. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα πραγματικά νόστιμο και αφράτο κέικ με μαρμελάδα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Κέικ με Μαρμελάδα

Αφράτο, χρυσαφένιο κέικ με μαρμελάδα φράουλας σε σπείρα στην επιφάνεια, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, κομμένο σε φέτες.

Φτιάξτε ένα πανεύκολο και γρήγορο κέικ με μαρμελάδα! Αφράτο, ζουμερό και γεμάτο άρωμα, είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε στιγμή. Δοκιμάστε τη συνταγή!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 190 γρ.
  • Αυγό: 1 τεμάχιο
  • Ζάχαρη: 50 γρ.
  • Γάλα: 150 ml
  • Φυτικό λάδι: 50 ml
  • Μπέικιν πάουντερ: 8 γρ.
  • Μαρμελάδα: 150 γρ. (Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα, αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει!)
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα, στο τέλος)

Instructions

Πάμε τώρα βήμα-βήμα να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο κέικ με μαρμελάδα:

  1. Ξεκινάω ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αυγό, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι. Τα χτυπάω όλα καλά με ένα μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτω το γάλα και ανακατεύω ξανά.
  3. Έπειτα, ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω απαλά με το μίξερ ή με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσοχή, δεν το παραχτυπάμε!
  4. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα για κέικ (ή χρησιμοποιώ λαδόκολλα). Ρίχνω το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  5. Τώρα έρχεται η μαρμελάδα! Με ένα κουταλάκι, σχεδιάζω μια σπείρα ή ό,τι σχέδιο θέλω, στην επιφάνεια του κέικ με την αγαπημένη μου μαρμελάδα. Μπορώ να κάνω και μικρές κουταλιές εδώ κι εκεί.
  6. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά. Για να σιγουρευτώ ότι είναι έτοιμο, βυθίζω μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, τότε το κέικ είναι ψημένο!
  7. Μόλις ψηθεί, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα πριν το ξεφορμάρω.
  8. Τέλος, όταν κρυώσει αρκετά, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Και voilà! Ένα πραγματικά νόστιμο κέικ με μαρμελάδα είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Notes

Τιπς για το τέλειο Κέικ με Μαρμελάδα

Για να γίνει το εύκολο κέικ με μαρμελάδα σας ακόμα καλύτερο, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Θερμοκρασία υλικών: Φροντίστε το αυγό και το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βοηθάει το κέικ να γίνει πιο αφράτο.

Μη παραχτυπάτε: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι, ανακατέψτε μόνο όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το υπερβολικό χτύπημα μπορεί να κάνει το κέικ σκληρό.

Επιλογή μαρμελάδας: Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μαρμελάδα! Η μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ταιριάζει υπέροχα, αλλά και μια μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή γεύση.

Προσθήκη βανίλιας: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 βανίλιες στο μείγμα του κέικ για έξτρα άρωμα.

Φόρμα: Αν δεν έχετε ειδική φόρμα για κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψάκι 20x20 εκ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή