Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλιά της σούπας σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (τριμμένο)
100 γραμμάρια μαύρη σταφίδα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τη σόδα με λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού για να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού,
το γλυκάνισο, την κανέλα το γαρύφαλλο και την σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και τη σταφίδα.
Συνδύασε τα υγρά και τα στερεά υλικά και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ισα μέρη, και πλάθουμε δύο μεγάλα μακρόστενα κορδόνια (σαν φρατζόλες), τα οποία βάζουμε
σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα χαράζουμε σε στενόμακρα κομμάτια, πάχους ενός δαχτύλου, με το μαχαίρι, χωρίς όμως να τα ξεχωρίσουμε, άλλα ούτε
και να αποκολληθούν, το ένα από το άλλο.
Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, από πάνω.
Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε να τα φρίξουμε τα χωρίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο 5 λεπτά ο φούρνος ανοιχτός σβήνουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά
Η Συνταγή είναι της κας Αικατερινη Παπαδατου