Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη πατάτας

Συστατικά

1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας – περίπου 2 μεσαίες πατάτες (250 γραμμάρια)
1 μεγάλο κρόκο αυγού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-2 πρεζες πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ​​τριμμένη παρμεζάνα (50 γραμμάρια)
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (100 γραμμάρια)
½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό κιμά
* Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και πουρέ, μην προσθέτετε τίποτα επιπλέον και αφήστε να κρυώσουν.

Γέμιση
2-4 φέτες ζαμπόν / προσούτο / γαλοπούλα (λεπτές φετες ή κύβους)
½ φλιτζάνι τυρί μικρούς κύβους (γραβιέρα ή μοτσαρέλα – ή της επιλογή σας)
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τον πουρέ πατάτας, αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ξεκινήστε να ανακατευετε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, προσθέστε την παρμεζάνα, το αλεύρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.

Μπορείτε να αναμίξετε αυτή τη ζύμη με το χέρι. Όταν σχεδόν τελειωσετε μετακινήστε σε μια αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια και ζυμώστε σε μια μπάλα. Τυλίξτε σε πλαστικό και ψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κόψτε το με τυρί και ζαμπόν ή προσούτο σε μικρά κομμάτια.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
Είναι πιο εύκολο να δουλεύετε με τη μισή ζύμη κάθε φορά, σε μια αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια, αλευρώστε ελαφρά την κορυφή της ζύμης (αν τη βρείτε κολλώδης) ανοίξτε τη ζύμη πατάτας σε πάχος 0,5 εκ και κόψτε με ένα κουπ πατ 7 cm.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ομοιόμορφη περικοπή. Τοποθετήστε τους μισούς γύρους στα έτοιμα φύλλα μπισκότων.
Σε κάθε ζύμη, τοποθετήστε λίγο κομμένο ζαμπόν ή προσούτο και 3-4 μικρούς κύβους τυριού στο κέντρο. Καλύψτε με έναν άλλο γύρο ζύμης, σφραγίστε με τα δάχτυλά σας (ευκολότερο εάν τα βυθίσετε πρώτα στο νερό) και μετά κλείστε ξανά
με ένα πιρούνι. Ραντίστε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: https://anitalianinmykitchen.com/