Οι κρέπες είναι ένα αγαπημένες σε όλο τον κόσμο.
Είναι εύκολες στην παρασκευή και μπορούν να γεμιστούν με μια ποικιλία από υλικά, από γλυκά μέχρι αλμυρά. Αυτή η συνταγή για ζεστές κρέπες με φρέσκο γάλα είναι μια κλασική επιλογή, που μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός.
Η αφράτη υφή τους και η απαλή γεύση τους τις κάνουν ιδανικές για ένα νόστιμο πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά:

4 αυγά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
Αλεύρι (με το μάτι για την επιθυμητή πυκνότητα της ζύμης)
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα μαγειρική σόδα
Λάδι (για το τηγάνι)

Αν δεν τα καταναλώνουν τα παιδιά, προσθέτω ένα καπάκι αλκοόλ – μπράντι, βότκα, κονιάκ. Αυτό πάντα βελτιώνει τη διαδικασία γαλακτώματο (ανάμειξη ελαίων με υδατικά διαλύματα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το μισό από το κρύο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.
Η ποσότητα του αλευριού θα καθορίσει την πυκνότητα της ζύμης. Στόχος μας είναι να έχουμε μια ζύμη με την πυκνότητα της κρέμας γάλακτος.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε ένα καπάκι αλκοόλ (μπράντι, βότκα, κονιάκ).

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι. Ρίχνουμε μια κουτάλα από τη ζύμη στο τηγάνι και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν οι κρέπες.
Σερβίρουμε τις ζεστές κρέπες με τη γέμιση της επιλογής μας.
Μερικές ιδέες για γέμιση περιλαμβάνουν μέλι, ζάχαρη, φρούτα, σοκολάτα, τυρί κ.λπ.
Σήμερα τις φάγαμε με μαρμελάδα βερίκοκο.

Tips:

Για πιο αφράτες κρέπες, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες για καλύτερα αποτελέσματα.
Για να αποφύγετε να κολλήσουν οι κρέπες στο τηγάνι, βουτυρώστε το τηγάνι πριν από κάθε κρέπα.

ΠΗΓΗ: В кухнята на Жълтата роза