Σήμερα θα σας δείξω την απόλυτη συνταγή για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια, που φτιάχνω πολύ συχνά στην κουζίνα μου και γίνονται ανάρπαστα. είναι η χαρά της κουζίνας, όπως λέω, γιατί χωρίς πολλά μυστικά, με απλά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πιάτο που είναι πραγματικά απίθανο!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

Ανακαλύψτε τη συνταγή για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια! Με απλά υλικά και χωρίς μυστικά, θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια, θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος (από στήθος, λαιμό ή σπάλα)
  • 150 γρ. Μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς κόρα
  • 30 γρ. (½ φλιτζάνι εσπρέσο) Ελαιόλαδο
  • 2 Αυγά
  • 25 ml (2 κ.σ.) Ξύδι
  • 170 γρ. (2 τεμ.) Κρεμμύδια
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα Μαϊντανός
  • 15–18 γρ. Αλάτι (ή όσο θέλετε)
  • 2 γρ. Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Ρίγανη
  • 20 γρ. (1 κ.σ.) Μουστάρδα (προαιρετικά)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξω αυτά τα ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.

1. Σε ένα μπολ, μουσκεύω το μπαγιάτικο ψωμί στο νερό και το αφήνω στην άκρη. δεν το στύβω καθόλου.

2. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνω όλα τα υλικά: το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα αυγά και προαιρετικά τη μουστάρδα. τα πολτοποιώ όλα μαζί.

3. Προσθέτω στο μπλέντερ το μαϊντανό και το μουσκεμένο ψωμί (χωρίς να το έχω στραγγίσει) και τα πολτοποιώ ξανά μαζί με το μείγμα των υλικών.

4. Ρίχνω το μείγμα που πολτοποίησα στον κιμά και ζυμώνω πολύ καλά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

5. Σκεπάζω τη ζύμη των μπιφτεκιών με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

6. Αφού η ζύμη έχει μείνει στο ψυγείο, πλάθω τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλω, περίπου 130 γρ. το καθένα. για να μην κολλάνε στα χέρια, τα βρέχω ελαφρώς με λίγο νερό.

7. Ψήνω τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο σχαροτήγανο με λίγο λάδι για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή περισσότερο, ανάλογα με το βάρος τους.

8. Αφού ψηθούν, τα σκεπάζω για 5 λεπτά για να κρατήσουν όλη τους τη ζουμερότητα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Μπιφτέκια

  • Ο κιμάς: Ο κιμάς από λαιμό, λάπα ή στήθος είναι ιδανικός, καθώς έχει αρκετό λίπος που τα κάνει ζουμερά.
  • Το ψωμί: Το μουσκεμένο ψωμί δίνει αφράτη υφή στα μπιφτέκια, οπότε μην το παραλείψεις.
  • Αναμονή: Το καλό ζύμωμα και η αναμονή στο ψυγείο είναι τα δύο μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια σου πραγματικά αφράτα.
  • Μαγείρεμα: Μπορείς να τα ψήσεις και σε αντικολλητικό τηγάνι, ηλεκτρική ψησταριά ή στον φούρνο.