Η Σοκολατόπιτα σιροπιαστή είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Η υγρασία του σιροπιού, σε συνδυασμό με το πλούσιο γλάσο, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα εθιστικό και ακαταμάχητο. Εγώ τη φτιάχνω για τους φίλους μου και πάντα μου ζητάνε τη συνταγή.
Υλικά
380 γρ αλεύρι
70 γρ κακάο αγλυκο
400 ml νερό χλιαρό
350 γρ ζάχαρη
2 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
2 βανίλιες
15ml ξίδι
100 ml ελαιόλαδο
90 ml χυμό πορτοκάλι
Σιρόπι
400 ml νερό
180 γρ ζάχαρη
Γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
3/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα δοχείο (μπολ) βάζουμε το αλεύρι με το κακάο τις βανίλιες και το μπέικιν. Σε ένα άλλο δοχείο ( μπολ ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη το λάδι το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα άλλα που ρίξαμε μέσα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδαρτη. Τέλος στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη σόδα να αφρισει και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί24-32 λαδομενο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό απ το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο γλυκό μας.
Αφήνουμε λίγα λεπτά και σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σοκολατόπιτα σιροπιαστή σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Κέικ: Για να αφρατέψει σωστά, φροντίστε το νερό και ο χυμός πορτοκαλιού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σιρόπι: Το κέικ πρέπει να είναι καυτό και το σιρόπι επίσης καυτό, για να το απορροφήσει τέλεια. Μην φοβηθείτε να το ρίξετε αμέσως.
- Γλάσο: Για να έχει το γλάσο σας αυτή τη μοναδική γυαλάδα, ζεστάνετε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μην αφήσετε να κάψει.
- Ξίδι: Το ξίδι, σε συνδυασμό με τη σόδα, δίνει μια απίστευτη αφράτη υφή στο κέικ. Μην το παραλείψετε!
- Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι το μυστικό για την πλούσια και ιδιαίτερη γεύση του γλυκού. Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!!!









