Ρολό σοκολάτας

Το ρολό σοκολάτας αποθηκεύεται τέλεια στην κατάψυξη.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες που τρέχουμε κάθε μέρα στις δουλειες μας.
Την κατάλληλη στιγμή, μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με γλυκάκι και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας ή τους απρόσμενους καλεσμένους σας. Αποδεικνύεται ότι το ρολό είναι πολύ νόστιμο!

Συστατικά:

Μπισκότα – 350 g
Βούτυρο – 200 g
Καρύδια – 100 g
Ζάχαρη – 120 g
Γάλα – 100 ml
Κακάο – 40 g

Μαγείρεμα:

Πρώτα έβαλα κακάο και κρυσταλλική ζάχαρη στην κατσαρόλα.
Έριξα γάλα, μπορείτε να βάλτε κρέμα γάλακτος, αλλά νομίζω ότι το ρολό γίνει αρκετά λιπαρό, οπότε η κρέμα γάλακτος δεν χρειάζεται. Το βάζω σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σιγοβράσουν. Κατέβασε τη φωτιά.

Έσπασα τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, πρόσθεσα τα καρύδια και ανακάτεψα.
Έριξα το γλάσο σοκολάτας, ήταν αρκετά ζεστό. Ανακατεύουμε ενδελεχως.
Άπλωσε μια σακούλα ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας (είναι δυνατό σε χαρτί ψησίματος ή σακούλα τροφίμων), άπλωσε τη μάζα σοκολάτας, σχημάτισε ένα ρολό και το τύλιξε το σαν καραμέλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ρολό σοκολάτας διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες.
Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αλλάξετε τα μπισκότα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Λοιπόν, πήρα μια τόσο γρήγορη και νόστιμη λιχουδιά!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: stranasalatov

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό βοτανάτο στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜπουρεκια με μανιτάρια και τυρί στο τηγάνι