Ζυμαρικά με γαλοπούλα και μανιτάρια
Μια κλασική συνταγή για ζυμαρικά με γαλοπούλα και μανιτάρια σε αρωματική κρεμώδη σάλτσα.
Υλικά
200 g ζυμαρικα φετουτσίνι
200 g μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
0,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 ml κρέμας οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά.
αλάτι πιπέρι
μια-δυο σκελίδες σκόρδο
λίγο φρέσκο άνηθο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα.
Μαγείρεμα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, ο χρόνος μαγειρέματος αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.
Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε το κρέας και τα μανιτάρια.
Κόβουμε το λευκό κρέας σε κύβους και τα μανιτάρια σε φέτες
Τηγανίζουμε το κρέας και τα μανιτάρια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, αδειάζουμε το μέιγμα στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
Μαγειρευουμε τα πάντα μαζί για τρία λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή αποξηραμένα βότανα.
Βάζουμε τα ζυμαρικά στα πιατα, προσθέτουμε τα μανιτάρια με την κρεμώδη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση