Κουσμερί 

Κουσμερί το εκπληκτικό μοναδικό cheesecake από την εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων στην Ελλάδα.

Συστατικά:

200γρ τυρί μανούρι (ένα ελαφρώς αλατισμένο φρέσκο ελληνικό τυρί),
100γρ απαλό τυρί,
50γρ βούτυρο,
200ml γάλα,
150γρ ζάχαρη,
150γρ σιμιγδάλι λεπτό,
4 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας, (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
150 ml νερό,
150 γραμμάρια ζάχαρη
μερικά φύλλα αρμπαροριζα (προαιρετικά).

Μέθοδος:

1) Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να επιτύχετε ένα σταθερό χαλαρό μείγμα
2) Ρίξτε σε καλά βουτυρωμένο τηγάνι
3) Τοποθετήστε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου για 45′
4) Μετά από 20′ μαγείρεμα, δώστε του ένα καλό ανκατέμα ώστε το σιμιγδάλι και το τυρί να μην χωριστεί
5) Ενώ ψήνεται το κέικ ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας μαζί νερό, ζάχαρη και (προαιρετικά)
τα φύλλα αρμπαροριζα μέχρι να το σιρόπι να δέσει
6) Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις βγει το κέικ από το φούρνο ρίξτε από πάνω μέχρι να φτάσει στο επίπεδο του
κέικ
7) Αφήστε το κέικ να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Yannis Et Sophie

Προηγούμενο άρθροΠέννες με κρεμώδη σάλτσα μπεικον-κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΦανταστικοί Κεφτέδες Τόνου!