Ζυμαρικά με λάχανο καραμελοποιημένο
Συστατικά
1 λάχανο (1,5 kg)
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 κσ ζάχαρη
1/2 κιλό ζυμαρικά της επιλογής σας
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
Οδηγίες
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, τεμαχίστε το λάχανο σε λεπτές φέτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το λάδι και τη ζάχαρη έως ότου η ζάχαρη αρχίσει να καραμελοποιείται και γίνεται ελαφρώς καφέ.
Προσθέστε λάχανο στην κατσαρόλα. Σοτάρετε, ανακατεύοντας που και που, μέχρι το λάχανο να είναι μαλακό, περίπου 15-20 λεπτά. Εάν το λάχανο είναι πολύ ξηρό, προσθέστε περίπου μια κουταλιά της σούπας νερό για να μην καεί. Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με λάχανο. Ρυθμίστε το αλάτι και σερβίρετε ζεστά