Σερβίρει 2-3

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Ζυμαρικά 350gr (περίπου 100gr ανά άτομο)

1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα και ψιλοκομμένα

Κονσέρβα 400 γρ. ψιλοκομμένων ντοματών

30ml / 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

10 ml / 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Κόψτε τη μελιτζάνα σε μισό μήκος και μετά κόψτε κάθε μελιτζάνα σε κυβους. 

Απλώστε τα τα σε ένα ταψί, πασπαλίστε το αλάτι και αφήστε το κατά μέρος για 15 λεπτά. Με τη χρήση χαρτοπετσέτας, παρτε την υπερβολική ποσότητα νερού από τις μελιτζάνες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε έαν τηγάνι και ελαφρώς σοτάρουμε την μελιτζάνα για 3-4 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και να αρχίσουν να αναδεικνύουν την υπέροχη γλυκιά τους γεύση. 

Ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμα ένα λεπτό ή δύο. 

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, κάντε ένα καλό μίγμα και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά. Σοτάρουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Αφήστε  για λίγα λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, προσθέστε λίγο αλάτι και  ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά (για penne), μέχρι να γίνουν “al dente”. Προς το τέλος του μαγειρέματος, πάρτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο υγρό ζυμαρικών και προσθέστε στη σάλτσα ζυμαρικών, ανακατέψτε καλά. Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, στραγγίστε το νερό και ανακατέψτε στη σάλτσα μελιτζάνας & ντομάτας.

Σερβίρετε αμέσως ζεστό, με λίγο τριμμένη παρμεζάνα πάνω από τα ζυμαρικά, αν θέλετε. Απλή πράσινη σαλάτα με λεμόνι και ελαιόλαδο που πάει καλά με τα ζυμαρικά και καλή σας όρεξη