Υπέροχη Ζύμη για τάρτες και κις
Είτε με γλυκιά, είτε με αλμυρή γέμιση, αυτή η ζύμη ήρθε για να σας λύσει τα χέρια!
Τι θα χρειαστούμε…
1-3/4 φλ. αλεύρι
180 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1/4 φλ. παγωμένο νερό
2 κ. γλυκού ζάχαρη (για τις γλυκές τάρτες μόνο)
1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (για τις αλμυρές τάρτες μόνο)
Πώς θα τη φτιάξουμε…
Χτυπάμε το αλεύρι, με το βούτυρο και την ζάχαρη ή το κεφαλοτύρι.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο στο λεπτό.
Το πλάθουμε σε μπάλα.
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα.
Το ανοίγουμε με τα χέρια μας μέσα στην ταρτιέρα.
Καλά θα ήταν να ψηθεί πρώτα μόνη της η ζύμη χωρίς την γέμιση για περίπου 15-20 λεπτά, γιατί συχνά μένει άψητο το ζυμάρι στο κέντρο, ειδικά αν η γέμιση έχει αρκετά υγρά. Φροντίζουμε να καλύψουμε γύρω-γύρω με αλουμινόχαρτο γιατί αλλιώς, όταν θα το ξαναβάλουμε στο φούρνο με την γέμιση, θα πάρει πολύ σκούρο χρώμα. Τρυπάμε το ζυμάρι με το πηρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Αφαιρούμε τα 15-20 λεπτά που ψήσαμε το ζυμάρι, από τον συνολικό χρόνο που χρειάζεται να ψηθεί η τάρτα μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Εδώ θα δείτε λεπτομέρειες: cook eat up