Κρέμα πάντα ένα κλασικό επιδόρπιο

Συστατικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γραμμάρια  ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
60 γραμμάρια άμυλο αραβοσίτου
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα μαγειρέματος συνδυάστε το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Θερμαίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά με το άμυλο αραβοσίτου.
Μόλις το γάλα κάψει (αμέσως πριν αρχίσει να βράζει) αφαιρέστε από τη φωτιά, και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ξεκινήστε να ρίχνετε κουταλιές στο μείγμα αυγών ενώ χτυπάτε συνεχώς τα αυγά.
Ρίξτε το μισό γάλα στα αυγά, και αμέσως ρίξτε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει κρέμα.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε το βούτυρο ή οποιαδήποτε άλλη γεύση θέλετε.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μικρά μπολ. Ή αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν να το ψύξετε και να το χρησιμοποιήσετε ως επιδόρπιο.

ΠΗΓΗ: themediterraneandish.com