Δεν έχω δοκιμάσει ωραιότερη νηστίσιμη πιτουλα, όταν τη δοκίμασα απ την κ Ζωή λέω δεν υπάρχει, δεν είναι νηστίσιμη αυτή η πίτα.. Με την γέμιση την πλούσια… τυρί.. πιπεριές και φύλλο κρατσανιστο…
Ααα και το μυστικό.. αν δεν έχουμε φύλλο χωριάτικο κάνουμε το κρούστας να μοιάζει σαν χωριάτικο πως; ρίχνοντας αλεύρι στα φύλλο καθώς τα στρώνουμε στο ταψί…
Πάμε να τη φτιάξουμε.

Υλικά 

για ταψάκι 35×28
το μεσαίο πυρέξ που έχουμε όλοι μας στην κουζίνα.
500 γρ φύλλο κρούστας
500 γρ τυρί φέτα νηστίσιμη
2 μικρές κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπερια φλωρίνης από βαζάκι
1 μεγάλη ντομάτα
αλάτι πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Λάδι περίπου 1 φλιτζανακι του Ελληνικού

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
Κόβουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε μικρά κυβακια, θριματιζουμε το τυρί. Ενώνουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι πιπερι ρίγανη, προσέχουμε με το αλάτι, συνήθως το νηστίσιμο το τυρί δεν είναι αλμυρό γιαυτό προσθέτουμε, αν δοκίμασουμε και είναι αλμυρο δε βάζουμε καθόλου.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση (εμένα με βολεύουν καλύτερα στο συγκεκριμένο ταψί.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψακι και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα…φυλλο αλεύρι λάδι, στρώνουμε τα μισά περίπου, ριχνουμε τη μισή γέμιση και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Απλώνουμε αλλά 4 με 5 φύλλα αλεύρι και λάδι και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με τα φύλλα Χαράζουμε την πίτα ρίχνουμε λάδι βρέχουμε την πίτα μας με λίγο νεράκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Κρύα ή ζεστή τρώγεται ευχάριστα!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Credit to