Σήμερα θα φτιάξουμε την πιο αφράτη και σιροπιαστή Καρυδόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, μια συνταγή τόσο απλή που θα την λατρέψεις. Είναι ένα γλυκό με το οποίο θα εντυπωσιάσεις τους πάντες, καθώς η πλούσια γεύση του καρυδιού και το μεθυστικό άρωμα του σιροπιού με κονιάκ το καθιστούν ακαταμάχητο. Λοιπόν, ετοίμασε τα υλικά σου και πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτό το υπέροχο γλυκό.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καρυδόπιτα
Ανακάλυψε τη μυστική συνταγή για μια αφράτη και σιροπιαστή καρυδόπιτα που θα σε ξετρελάνει! Μάθε τα απλά βήματα για να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλυκό με καρύδι και κονιάκ.
Ingredients
Για το κέικ:
- 6 αυγά
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1,5 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 3 κ.σ. κονιάκ (αφού κρυώσει το σιρόπι)
Instructions
Αρχικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει εντελώς. Στο μίξερ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να αποκτήσει ένα λευκό χρώμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το μείγμα των αυγών είναι έτοιμο, το προσθέτουμε σιγά-σιγά στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για να ενσωματωθούν καλά τα αυγά χωρίς να χάσουν τον όγκο και τον αέρα που τους δώσαμε.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ενώ είναι ακόμα ζεστό, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να σταθεί για αρκετές ώρες μέχρι να απορροφήσει καλά το σιρόπι, πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Η Συνταγή ειναι της κας Efi Gounaropoulou
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Σωστό σιρόπιασμα: Το μυστικό για μια τέλεια σιροπιαστή καρυδόπιτα είναι η διαφορά θερμοκρασίας. Το γλυκό πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο.
- Το ανακάτεμα: Όταν ενσωματώνεις τα αυγά στο μείγμα, ανακάτεψε με απαλές, κυκλικές κινήσεις για να μη χάσεις τον αέρα που τους έδωσες στο μίξερ.
- Έλεγχος ψησίματος: Για να δεις αν το γλυκό σου είναι έτοιμο, απλώς βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι ψημένο!








