Λατρεύω τα πιάτα που είναι νόστιμα και ταυτόχρονα εντυπωσιακά.
Αυτό ακριβώς το είδος ΡΟΛΟΎ ανακάλυψα πρόσφατα. Η αρωματική γέμιση κρέατος είναι τυλιγμένη σε ένα αναπάντεχο συστατικό.
Έχετε όλα τα υλικά στο ψυγείο
Εκτός από το γεγονός ότι αυτό το φαγητό ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, θα πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά στο ψυγείο.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα συστατικά που αναφέρονται παρακάτω και ας ξεκινήσουμε.
Μπορείτε να βρείτε μια παρόμοια συνταγή στο κανάλι Enfes Yemek Tarifleri.
Συστατικά:
3 μεγάλες πατάτες (900 γρ.)
τυρί τσένταρ (300 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (20 ml)
Αλάτι (4 γραμμάρια)
για γέμιση
κιμάς μοσχαρίσιος (500 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (20 ml)
1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πασάτα ντομάτας (25 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (20 γραμμάρια)
Πάπρικα, μαύρο πιπέρι, κύμινο, θυμάρι και αλάτι
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
Μαγειρεύουμε
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί.
Τρίβουμε το κίτρινο τυρί σε μεγάλο τρίφτη . Το πασπαλίζουμε στο χαρτί ψησίματος.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τακτοποιήστε τις πατατες σαν λεπια πανω απο το τυρι
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και μετά αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα αδειάζουμε στο τηγάνι .
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε την πασάτα και τον πουρέ ντομάτας. Καρυκεύουμε με κύμινο, θυμάρι, πιπέρι και αλάτι .
Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Πασπαλίστε τις τακτοποιημένες πατάτες με τυρί και στη συνέχεια τοποθετήστε το κρέας από πάνω. Ξεκινήστε να τυλίγετε το ρολό
από την πιο κοντή πλευρά. Πασπαλίζουμε την κορυφή του ρολού με τυρί και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Κόψτε το ρολό σε κομμάτια και σερβίρετε στην οικογένειά σας. Θα χαρούν.