Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά λαδερά της ελληνικής κουζίνας, το ιμάμ αλλά λίγο διαφορετικά. Είναι ένα πιάτο που γεμίζει το σπίτι με υπέροχα αρώματα και το αποτέλεσμα είναι απλά μελωμένο και θεϊκό. Είναι το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό για όλη την οικογένεια και θα σας δείξω βήμα προς βήμα όλα τα μυστικά για να το πετύχετε.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ιμάμ Μπαϊλντί:

τελειωμένο ιμάμ, με τις γεμισμένες μελιτζάνες να λάμπουν από το λάδι.

Μάθε πώς να φτιάχνεις στρογγυλό ιμάμ, ένα από τα πιο αγαπημένα λαδερά της ελληνικής κουζίνας. Με μελωμένα κρεμμύδια, αρωματικά μπαχαρικά και μαλακές μελιτζάνες, θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φαγητό!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Additional Time 20 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

  • 3-4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και το ψήσιμο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το υπέροχο ιμάμ.

1. Πρώτα, κόβω τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες και τις αλατίζω. τις αφήνω για περίπου 20 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τις ξεπλένω και τις στεγνώνω καλά. τις τηγανίζω σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

2. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό ποτήρι νερό.

3. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.

4. Παίρνω ένα πυρέξ ή ένα ταψί και βάζω μέσα τις τηγανισμένες μελιτζάνες. με ένα κουτάλι πατάω την κάθε ροδέλα μελιτζάνας στο κέντρο για να δημιουργήσω ένα βαθούλωμα.

5. Γεμίζω την κάθε μελιτζάνα με τη σάλτσα που έχω ετοιμάσει. ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και βάζω το ταψί στον φούρνο.

6. Ψήνω το ιμάμ για περίπου μισή ώρα στους 180°C, μέχρι να μελώσει και να δέσουν οι γεύσεις.

Η Συνταγή είναι της κας Georgia Tello

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Ιμάμ

  • Το αλάτισμα της μελιτζάνας: Το αλάτι βοηθά τη μελιτζάνα να βγάλει την πικράδα της και να απορροφήσει λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα. Μην παραλείψεις αυτό το βήμα.
  • Το μυστικό της γέμισης: Η καραμελωμένη υφή του κρεμμυδιού είναι αυτή που κάνει τη γέμιση τόσο νόστιμη. Μην βιαστείς, άφησέ το να σοταριστεί καλά.
  • Λαδερό: Μια καλή συμβουλή για όλα τα λαδερά είναι να τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις. Έτσι, οι γεύσεις έχουν τον χρόνο να δέσουν τέλεια.