Συστατικά για 4 άτομα
700 γρ ντομάτες κονκασε
1/4 φλιτζάνι (προαιρετικό) Βασιλικό, κομμένο σε φέτες 
3 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1Μελιτζάνα μεσαία, κομμένη σε κύβους 2,5 εκ
1/3 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη 
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλυντζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο 
170 gr Ζυμαρικά ριγκατόνι
1 πρέζα νυφάδες Κόκκινου πιπεριού
Αλάτι και πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ένα γρήγορο και εύκολο ζυμαρικό με μελιτζάνες, γεμάτο με φρέσκο ​​βασιλικό και άφθονο τυρί! Είναι ένα σικελικό πιάτο ζυμαρικών με τηγανητή μελιτζάνα σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Αυτό το νόστιμο πιάτο ζυμαρικών μελιτζάνας ετοιμάζετε σε λιγότερο από 30 λεπτά καθιστώντας το ιδανικό για γρήγορο και εύκολο γεύμα!

1. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά, μετά προσθέτουμε την μελιτζάνα και μαγειρεύουμε μέχρι ελαφρώς να γίνει καφέ σε όλες τις πλευρές και τρυφερή, περίπου 2-3 ​​λεπτά ανά πλευρά, προτού την αφήσουμε στην άκρη.
3. Θερμάνετε το υπόλοιπο λάδι στην ίδιο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και τις νυφάδες του  κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε , περίπου ένα λεπτό.
4. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτεςγια να βράσουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για ένα λεπτό πριν ρίξουμε αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε και ανακατέψουμε και την μελιτζάνα.
5. Βάλτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά ανάμεσα σε 4 πιάτα, από πάνω ρίξτε τη σάλτσα μελιτζάνων, τα τυριά και το φρέσκο ​​βασιλικό και απολαύστε!

Σημείωση: μια μεσαία μελιτζάνα είναι περίπου 4 φλιτζάνια σε κύβους

Recipe by Kevin Lynch of closetcooking.com

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικο σαντουιτς σε αραβική πίτα
Επόμενο άρθροΨητή ντομάτα με κρεμμυδάκι στο φούρνο…γλύκισμα