Κέικ Αμυγδάλου

Κέικ σε 15 λεπτά! Το διάσημο Κέικ Αμυγδάλου που σας τρελαίνει! Το Κέικ Αμυγδάλου  ήταν για την οικογενειά μου ένα κέικ πολυτελείας. Ένα κέικ για κέρασμα και όχι για κάθε μέρα γιατί ήταν πολύ φίνο

Υλικά

2 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
30 γραμμάρια κορν φλάουερ
500 ml γάλα
2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
170 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
100 ml γάλα
50 ml φυτικό λάδι
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
100 ml γάλα για το παντεσπάνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σπάμε τ αυγά και ρίχνουμε την ζάχαρη,την βανίλια και το κορν φλάουερ.Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε απ την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε σ ένα μπολ τα 2 αυγά προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν αφρατέψει για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.Προσθέτουμε και τ αλεσμένα αμύγδαλα.Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
Χτυπάμε 2-3 λεπτά και με το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 27 x 18 cm στρωμένο με λαδόκολλα.Το απλώνουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.Βάζουμε λίγη κρέμα σ ένα κορνέ και την βάζουμε από πάνω κάνοντας σχέδια της αρεσκείας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί κόβουμε προσεχτικά το πάνω μέρος του κέικ κατά μήκος.Βρέχουμε το κέικ με το γάλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Σκεπάζουμε με το κομμένο κομμάτι κέικ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Subscribe to recipe’s youtube channel: Youtube

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Αμυγδάλου

κέικ αμυγδάλου

Υλικά

αλεύρι 360 g
Βούτυρο 100γρ
φυτικό λάδι 100 ml
χυμός πορτοκαλιού 150 ml
αυγά 3. τεμ
ζάχαρη 300.gr
μπεικιν παουντερ 2 κουταλιές της σούπας
πορτοκαλί ξύσμα

Μαρμελάδα εγώ είχα βερίκοκο
Διακοσμήστε με φιλέ αμυγδάλου, αν θέλετε

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε πάλι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και χτυπάμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε 200γρ ζάχαρη και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τώρα ρίξτε το ξυσμα πορτοκάλι και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε.
Ηρθε η ώρα για το αλεύρι και το μπεικιν και χτυπάμε να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα.

 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 3 ασπράδια απο τα αυγά με 100 γρ ζαχαρη να γίνει μια μαρέγκα

Προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη λίγη στο προηγούμενο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε συνέχεια όσο να βάλουμε όλη την μαρέγκα και να πάρουμε το τελικό μειγμα.

Βουτυροαλευτώνουμε ένα πυρεξ με διάμετρο 26 εκ και αδειάζουμε το τελικό μείγμα

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Αλείφουμε το κέικ με παρμελάδα ζεστή λιωμένη

και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here