Κέικ με άνθη ακακίας

Υλικά

3 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μήλο
1 βιολογικό πορτοκάλι
50 γρ αμύγδαλα
3 αυγά
3 «συστάδες» άνθη ακακίας
1 φακελάκι μαγιά
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Στο μπολ του μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, το ξεφλουδισμένο μήλο, τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο από το ξύσμα του και τα αυγά.
Ανακατεύουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και το μείγμα που έχουμε ήδη ανακατέψει.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μετά προσθέτουμε τα άνθη ακακίας που έχουν πλυθεί και στεγνώσει καλά προηγουμένως.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει και αλευρώσει προηγουμένως.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγη:  In cucina con il cuore 

Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικα Κολοκυθάκια Αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΦτιαξτε πεντανόστιμη πίτσα με μπαγιάτικο ψωμί