Τηγανόψωμα λοιπόν….

Υλικά

500 γρ. αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει,να πετύχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού…
Τυρί φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα μας…

Εκτέλεση

Αφού ζυμωσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζω το μπολ αν έχει καπάκι,αν δεν έχει σκεπάζω με μεμβράνη, τοποθετώ σε ζεστό μέρος περίπου για μια ώρα…
Αναδιπλώνω τη ζύμη,τη χωρίζω σε πέντε μέρη, παίρνω ένα ένα μπαλάκι ζύμης, ανοίγω με το χέρι μου ένα φυλλαράκι τοποθετώ δύο κουταλιές σούπας τριμμένη φέτα,

αναδιπλώνω τις άκρες και κλείνω,

τη πλευρά που έκλεισα τη βάζω στο κάτω μέρος,

και το ανοίγω πάλι σαν ένα φύλλο και κάνω μια τρύπα στη μέση

και τοποθετώ το τηγανόψωμο σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει με δύο πιρουνια τρυπάω κυκλικά το τηγανοψωμο

( χαμηλώνω λίγο τη φωτιά )μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω από την άλλη πλευρά, συνεχίζω με τα υπόλοιπα…
Όταν τα βγάζω από το τηγάνι τα τοποθετώ σε πιατό με απορροφητικό χαρτί….

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: της Κας Κατερίνα Λάμπρου

Προηγούμενο άρθροΑλμυρή τάρτα με μπροκολο και χωρίς Φύλλο
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Στιφάδο με ζυμαρικά