Υλικά
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλiτζανι ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μπραντυ
2/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους καρδαμου
2 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 20cm και αφήστε στην άκρη.
Προσθέστε το ταχίνι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και συνδυάζεται καλά.
Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε ή δέκα λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα συστατικά.
Προσθέστε το μπραντυ, το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το γλυκάνισο και το κάρδαμο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
Προσθέστε αργά το μείγμα αλευριού στα υγρά συστατικά ενώ το χτυπάτε με χαμηλή ταχύτητα με το ηλεκτρικό μίξερ. Ρίξτε το χτύπημα στο ταψί και βυθίστε στο κέντρο του φούρνου.
Ψήνετε μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει
περίπου 40 λεπτά, αλλά ελέγξτε το κέικ με την οδοντογλυφίδα στα 35 λεπτών για κάθε περίπτωση.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει. Σκουπίστε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρετε (αφού κρυώσει).