Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από κάρδαμο
3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο, εξαρτάται από το αλεύρι που χρησιμοποιείτε
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
Μία πρέζα σαφράν
** 2 φλιτζάνια λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι

Οδηγίες
– Σε ένα μιξερ με κάδο με προσαρμοσμένο γάντζο, προσθέστε νερό και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε ένα συνδυασμένο μαλακό μείγμα.
– Βάλτε σε ένα μπολ, καλύψτε και αφήστε το να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε ζεστό μέρος. Μπορεί να πάρει μια ώρα.
– Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε λάδι και όταν γίνει καυτό μειώστε σε μέτρια φωτιά.
– Για να ελέγξετε πόσο ζεστό είναι το λάδι, πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μειγμα και ρίξτε προσεκτικά το λάδι, εάν επιπλέει γρήγορα, το λάδι είναι πολύ ζεστό.

– Βυθίστε ένα κουτάλι σε ξεχωριστό λάδι, και στη συνέχεια, πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα, πιέστε το μείγμα από πάνω χρησιμοποιώντας ένα άλλο κουτάλι. Προσοχή ενώ ρίχνετε το κτύπημα σε λάδι.
– Μετακινήστε τους λουκουμάδες γύρω γύρω με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα, αυτό θα τα κάνει να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
– Όταν οι λουκουμάδες είναι ανοιχτό καφέ, αφαιρέστε από το λάδι και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας.
– Ρίξτε το αγαπημένο σας μέλι από πάνω (έχω χρησιμοποιήσει σιρόπι από χουρμάδες). Το σιρόπι πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.
– Πρέπει να σερβίρετε τους λουκουμάδες την ίδια μέρα που τις φτιάχνεις.

ΠΗΓΗ: www.munatycooking.com

 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Ψωμάκια με τυρί κρέμα και σιρόπι
Επόμενο άρθροΕίναι ένα απλό Κέικ αλλά είναι νοστιμότατο…και χωρίς αυγά