Διαφήμιση

Κέικ με Τρούφα σοκολάτας!!!

Διαφήμιση

Υλικά!!!

Διαφήμιση

220 γραμ.βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου(1 κούπα +λίγο ακόμα για την επάλειψη της φόρμας).
480 γραμ. ζάχαρη (2 κούπες)
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
240 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες σκόνη
380 γραμ.αλεύρι μαλακό (3 κούπες)
1 φακελάκι ( 20 γραμ.)μπέικιν πάουντερ
65 γραμ.(+ λίγη παραπάνω για τη διακόσμηση τρούφα σοκολάτας.

Για την κρέμα σοκολάτας /γλάσο
4 γεμάτες κ.σ.κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλ.του τσαγιού γάλα
1/2 φλ.του τσαγιού νερό
3 κ.σ. βούτυρο.

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύω καλά να αναμιχθούν.
Βουτυρώνω την φόρμα του κέικ και ραντίζω με τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω όλα τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει.Συνεχίζω με τη ζάχαρη.

Έπειτα ρίχνω έναν έναν τους κρόκους των αυγών,αφού ομογενοποιηθεί κάθε ένας ρίχνω τον επόμενο και προχωράω με τη βανίλια.
Ήρθε η ώρα για το αλεύρι-μπέικιν και το γάλα.Τα ρίχνω εναλλάξ,ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Τελειώνοντας με μια μαρίζ ενώνω στο μείγμα τη μαρέγκα.Ραντίζω την τρούφα και ανακατεύω απαλά να πάει παντού.
Βάζω το μείγμα στη φόρμα του και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Όταν περάσει η ώρα και το κέικ έχει ψηθεί,έχει πάρει χρυσάφι χρώμα και με ένα μαχαίρι βλέπουμε ότι είναι και εσωτερικά ψημένο,το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφού περάσουν 5 λεπτά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.

Διαφήμιση


Τοποθετούμε την σχάρα μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα μεταξύ τους.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνω το γλάσο μου.
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά,κακάο,κόρν φλάουρ,άχνη και βανίλια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα,το νερό και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Τότε περιλούζω με αυτό από πάνω το κέικ,κοσκινίζω λίγη άχνη ζάχαρη και ραντίζω με λίγη τρούφα από πάνω. Αφήνω να κρυώσει και σερβίρω.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Διαφήμιση


Διαφήμιση