Κέικ Σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Συστατικά

Για το κέικ κακάο
5 αυγά
Ζάχαρη 6 κουταλιών
6 κ.σ. Ηλιέλαιο
6 κουταλιές της σούπας νερό
6 κουταλιές της σούπας πληρες γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
12g μπεικιν
Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλιών

Για το σιρόπι ζάχαρης
250 ml νερό
250g ζάχαρη
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιού
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Για το γλασο σοκολάτας
450ml κρέμα γάλακτος
300γρ σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, ηλιέλαιο. νερό, βανίλιας και χτυπάμε με το μιξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι, κακάο, μπεικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρεξ που έχουμε βουτυροαλευρώσει πρώτα 25χ40 εκ και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει το κεικ κακαο πριν το σιροπιάσετε

Για το σιρόπι
Προσθέστε το νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, μια κσ βανίλια και μερικες σταγόνες λεμονιού και ανακατέψτε και
αφήστε 5-7 λεπτα αφότου πάρει βραση το σιρόπι.

Σιροπιαστε το κέικ κακάο

Για το γλασσο σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι σε μετρια φωτια ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Αφήστε νε κρυώσει για 20 λεπτά.
Αδειάστε την σοκολάτα πάνω απο το σιροπιασμενο κεικ .


Βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ωρες και μετα πασπαλίστε με κακάο

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe for more delisious recipes here

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Κολοκυθομπουρέκια με σταφίδες και καρύδια
Επόμενο άρθροΕίναι η πιο αφράτη Πατατόπιτα