Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και διακοσμημένο με γλασέ φέτες πορτοκαλιού 

Διαφήμιση

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια αλεύρι απλό
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180’C

Χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού
Προσθέστε τα ξηρά υλικά μέχρι να ενωθούν
Ρίχνουμε το κουρκούτι σε λαδωμένο/αλευρωμένο ταψί
Ψήνουμε για 50 λεπτά
Σιροπιασμένες φέτες πορτοκαλιού
Κόβουμε σε λεπτές φέτες 3 πορτοκάλια
Φτιάξτε ένα σιρόπι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι
Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού σε μια στρώση για 5 λεπτά στο χαμηλό
Κάνουμε μια σχισμή, τυλίγουμε σαν χωνάκι και διακοσμούμε το κέικ
Ρίξτε στο κέικ το υπόλοιπο σιρόπι

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση