Υλικά
3 αυγά
150 γρ.ζάχαρη (3/4 φλ.)
100 ml φυτικό έλαιο (1/3 φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας)
150 γρ.γιαούρτι απλό (2/3 φλ.)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ.αλεύρι απλό (1 1/4 φλιτζάνι)
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ (6 γρ.)
1 κ.σ κακάο σε σκόνη (10 γρ.)
1 κ.σ στιγμιαίος Καφέ
2 κ.σ ζεστό νερό περίπου
Λίγα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)
Διαστάσεις ταψιού 21x11x6 εκ
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά,τη ζάχαρη και το αλάτι.Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα και ν ασπρίσει.Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα και το εκχύλισμα της βανίλιας.
Αρχικά ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ.Σ ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κακάο,τον στιγμιαίο καφέ με τις 2 κουταλιές νερό.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε το 1/3 της ζύμης και ρίχνουμε το μείγμα των καφέδων.Ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι.
Σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα ρίχνουμε το σκούρο μείγμα και στη συνέχεια από πάνω το άσπρο.
Πασπαλίζουμε με τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 35-40 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!!!