Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι 200 ​​ml ζάχαρη
1 ποτήρι 200ml γιαούρτι
1 ποτήρι 200 ​​ml λάδι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2 ποτήρια αλεύρι
1/3 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι βανίλια
1 φακελάκι μπεικιν
τριμμένο αμύγδαλο για στόλισμα

Γλάσο Σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
200-220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε το κονιάκ την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αφήνουμε ένα λεπτό.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα από μέσα προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθει όλο το γλάσο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά και την ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέκιν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.


Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μπορείτε να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε σημαίνει το κέικ μας είνα έτοιμο.

Για το γλάσσο

Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση
Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το κονιακ και το αφήνουμε ένα λεπτό.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα από μέσα προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθει όλο το γλάσο
Ρίχνουμε το γλάσο μας ζεστό πάνω στο κέικ και το στρώνουμε καλά.


Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Ένα κέικ σκέτος πειρασμός!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Subscribe to youtube here

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη σπιτική συνταγή για πατατοκεφτέδες!
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με Τόνο…ότι πιο νόστιμο